Flexibele stroomtarieven en exploitatie van laadpalen?

Flexibele stroomtarieven en exploitatie van laadpalen?

Urban Interest is een familiebedrijf dat in vastgoed investeert en het beheer grotendeels zelf in handen heeft. Bij een aantal locaties wilde het bedrijf nieuwe laadpalen en de verouderde laadpalen vervangen. EV Wise kon goed inspelen op het flexibele stroomcontract, in combinatie met de exploitatie van de laadpalen. In dit artikel lees je hoe EV Wise dit heeft aangepakt voor twee kantoorlocaties en een winkelcentrum uit de vastgoedportefeuille van Urban Interest.

Geen zorgen en geen risico met exploitatie

Urban Interest had de behoefte om de realisatie en exploitatie volledig uit handen te geven, zodat er geen eigen investering nodig was en zij geen omkijken zou hebben naar het beheer en onderhoud van de laadpalen. In de uitvraag naar de markt voor de laadpalen, werd aandacht gevraagd hoe om te gaan met het flexibele energiecontract dat van toepassing is op alle locaties van Urban Interest. Gert Schreurs,  technisch beheerder bij Urban Interest vertelt: “vele partijen kwamen met een vaste stroomvergoeding. Dat is een groot risico met een flexibel stroomcontract, dat wij niet aan wilde gaan. EV Wise kwam met een slimme oplossing hiervoor. Op basis van de prijzen over de drie voorgaande maanden wordt een gemiddelde vergoeding voor de stroomprijs vastgesteld voor de komende drie maanden. Dat vonden wij slim en goed opgelost. Wij lopen op deze manier geen risico op de vergoeding van de stroomkosten.” Om dit mogelijk te maken werkt EV Wise samen met Energy Services, net als EV Wise onderdeel van Censo. Urban Interest was al klant van Energy Services, die onder andere de inkoop van energie doet voor Urban Interest. Dat maakte het voor EV Wise ook eenvoudiger om op deze manier de vergoeding van stroomkosten in te regelen. De data van de energie inkoop is immers al bekend.

Projectrealisatie

Voor twee kantoorlocaties in Den Haag en de Meern en een winkelcentrum in Den Haag, voerde EV Wise een schouw uit om te bepalen hoeveel ruimte er is op de netwerkaansluitingen, hoe het kabeltracé moet lopen en welke slimme laadtechnieken er kunnen worden toegepast om het laadproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Laadpalen De Meern – Bij het kantoorpand in de Meern van Urban Interest zijn er twee oude laders vervangen en er zijn twee laders bijgeplaatst. Daarbij hebben wij een verdeelkast buiten geplaatst, zodat er bij een uitbreiding van de laadpalen geen overlast meer is op de stroomvoorziening van het pand. Ook hebben we gebruik weten te maken van de bestaande kabels van de huidige laders, hetgeen een flinke kostenbesparing opleverde.

Laadpalen Den Haag – Ook in Den Haag zijn er twee locaties van Urban Interest voorzien van laadpalen. EV Wise plaatste bij een kantoorpand twee extra laders en verving twee verouderde laders. Bij winkelcentrum werden twee laders geplaatst.

Slimme laadpalen

Alle geplaatste laders zijn voorzien van smartcharging in de cloud. Het voordeel van deze cloudoplossing, in tegenstelling tot een lokale toepassing, is dat het inzicht geeft in het gebruik van de laadpaal uitgezet in de tijd. Denk bijvoorbeeld aan het verdeelde vermogen over de laders, hoe lang een voertuig aan de laadpaal staat, hoeveel kWh er wordt geladen en nog veel meer bruikbare data om de laadpalen te optimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan is de uitbreiding van de laadpalen. Als EV Wise signaleert dat de bezettingsgraad langdurig hoog is kunnen wij proactief een uitbreiding van de laders voorstellen aan Urban Interest. Op die manier kun je tijdig actie ondernemen om te voldoen aan de toenemende laadbehoefte.

Laadpalen kantoor De Meern

Laadpalen kantoor Den Haag – Wolga

Benieuwd wat EV Wise voor u kan betekenen? Plan een kennismaking met ons in.