Elektrisch laden heeft nieuwe standaard nodig

Slimmer en goedkoper laden met de energietransitie als uitgangspunt.

Elektrisch laden heeft nieuwe standaard nodig.

Slimmer en goedkoper laden met de energietransitie als uitgangspunt

Alle elektrische voertuigen moeten in 2025 slim en duurzaam kunnen laden. Om dat voor elkaar te krijgen, lanceert EV Wise een totaaloplossing voor slimme, groene laadoplossingen met zo min mogelijk belasting van het energienetwerk.

EV Wise heeft als doel de energietransitie te versnellen, zonder in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid van het laden van EV’s. De meeste EV’s worden ’s ochtends of aan het begin van de avond aan de laadpaal gekoppeld. Dat zijn ook precies dé piekmomenten voor het energienetwerk, wanneer ook andere apparaten stroom vragen. Dat levert nu nog geen grote problemen op, maar het is de verwachting dat er in 2030 zo’n twee miljoen EV’s op de Nederlandse wegen rondrijden. Die willen we ook nog eens groen laden. Daar is ons elektriciteitsnet niet op gebouwd. Gelukkig kan het ook anders, maar dan moeten we nu actie ondernemen om straks geen laadblokkades te ondervinden.

Een slimme totaaloplossing

De totaaloplossing van EV Wise biedt slimme laadpalen die op het juiste moment zo groen en zo goedkoop mogelijk laden met de minste netbelasting. Op basis van algoritmen worden vraag en aanbod van groene stroom realtime aan elkaar gekoppeld. Het slimme systeem bepaalt wanneer het juiste moment is om te laden, zodat de e-rijder altijd met een goedgevulde accu op weg gaat. Door data te verzamelen en analyseren leert EV Wise hoe lang een laadsessie uitgesteld kan worden. Ook wordt gemeten wanneer het ideale moment is om groen te laden. Precies op dat snijvlak start de laadsessie. Op basis van de laadpatronen van een elektrische auto of een wagenpark wordt het optimale laadprofiel samengesteld. Daarmee zet EV Wise de standaard voor het laden van elektrische auto’s.

EV Wise neemt – naar behoefte – het advies, de implementatie, de operatie, het onderhoud, de service, de energielevering en de initiële financiering van slimme laadoplossingen uit handen.